Euroopan Tyttöjen Matematiikka­olympialaiset – EGMO

Yleistä

Ensimmäiset Euroopan Tyttöjen Matematiikka­olympialaiset pidettiin vuonna 2012 Cambridgessä Englannissa. Aloite tällaisen kilpailun järjestämisestä oli tullut Englannista. Eräänä esikuvana ovat olleet Kiinassa jo pitkään järjestetyt tyttöjen matematiikka­kilpailut. Tarkoitus on madaltaa tyttöjen kynnystä osallistua Kansainvälisiin Matematiikka­olympialaisiin. Mielipiteet siitä, onko erityisesti tytöille järjestettävä kilpailu tarkoituksenmukainen, vaihtelevat.

Vaikka kilpailu on nimensä mukaisesti tarkoitettu Euroopan maille, myös muita osallistujamaita on ollut mukana. Suomi on osallistunut kilpailuun enintään nelihenkisellä joukkueella.

Tehtävät ja ratkaisut

Suomen joukkue

Vuoden 2016 joukkue: Ella Anttila. Joukkueen johtajana Esa Vesalainen. Ella Anttila palkittiin pronssimitalilla.

Vuoden 2015 joukkue: Ella Anttila, Ella Tamir ja Tara Vaittinen. Joukkueen johtajana Esa Vesalainen ja varajohtajana Mirjam Kauppila.

Vuoden 2014 joukkue: Minna Hirvonen, Mirjam Kauppila, Ella Tamir ja Tara Vaittinen. Joukkueen johtajana Anne-Maria Ernvall-Hytönen ja varajohtajana Esa Vesalainen. Mirjam Kauppila palkittiin pronssimitalilla.

Vuoden 2013 joukkue: Pihla Karanko, Katja Kulmala, Neea Palojärvi, Ella Tamir. Joukkueen johtaja oli Esa Vesalainen ja varajohtaja Jesse Jääsaari. Pihla Karanko ja Katja Kulmala saivat kunniamaininnan.

Vuoden 2012 joukkue: Pihla Karanko, Katja Kulmala, Neea Palojärvi, Jiali Yan. Joukkueen johtaja oli Anne-Maria Ernvall-Hytönen ja varajohtaja Esa Vesalainen. Jiali Yan palkittiin pronssimitalilla ja Neea Palojärvi kunniamaininnalla.