Valmennus­viikon­loput

Valmennusviikonloput ovat nimensä mukaisesti viikon­lopun ajan kestäviä valmennus­tapahtumia. Ne ovat kaikille koululaisille avoimia ja suunnattu tasoltaan lukiolaisille ja taitavimmille yläkoululaisille. Ohjelmassa on opetusta kilpailu­matematiikan eri osa-alueilta, tehtävän­ratkaisua ja harjoitus­kokeita innostavassa seurassa. Valmennus­viikon­loppuja on vuoden aikana kuusi, kolme keväisin ja kolme syksyisin. Valmennukseen osallistumisen voi aloittaa minä viikonloppuna tahansa. Seuraavan valmennus­viikon­lopun ajankohta löytyy aikataulusta.

Valmennus­viikon­lopun käytännön järjestelyistä on lisätietoa tuonnempana.

Valmennus­viikon­loppuun tulee ilmoittautua viimeistään viikkoa ennen sähköisen lomakkeen kautta.

Olympia­joukkueen valinta- ja valmennusviikko

Vajaan viikon mittaisen olympia­joukkueen valinta- ja valmennus­viikon tavoitteena on valita Suomen edustusjoukkue kesän Kansain­välisiin Matematiikka­olympialaisiin. Leirin ohjelmassa on tiukkaa opiskelua ja haastavia valinta­kokeita (ks. erään vuoden aikataulu.)

Leiri järjestetään vuosittain huhti-toukokuussa Päivölän opistolla. Sinne kutsutaan valmennuksessa hyvin menestyneitä aktiivisia oppilaita, joiden matkakulut ja täysihoito katetaan. Myös muut kuin kutsutut ovat saaneet osallistua leirille omakustanteisesti.

Lue lisää leirin käytännön järjestelyistä alta.

Kesä­leiri

Olympiajoukkueelle ja resurssien mukaan muille valmennuksessa menestyneimmille oppilaille järjestetään vuosittain kesäkuussa vajaan viikon mittainen kesäleiri. Leirin tavoitteena on ensisijaisesti harjoitella Kansain­välisiä Matematiikka­olympialaisia varten. Järjestämis­paikka vaihtelee vuosittain — viime vuosina se on järjestetty muun muassa Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Osallistujien matka- ja täysihoitokulut maksetaan valmennusjaoston toimesta.

Tanskan leiri

Pohjoismaiden edustajat leireilevät juuri ennen Kansain­välisiä Matematiikka­olympialaisia Sorøssa, Tanskassa. Vajaan viikon mittaiseen leiriin mahtuu ahkeraa harjoittelua ja muihin pohjois­maalaisiin kilpailijoihin tutustumista. Valmennusjaosto maksaa Suomen osallistujien matkat leiripaikalle sekä siellä täysihoidon.

Leirin yhteydessä järjestetään myös Viking Battle-kilpailu eri maiden joukkueiden välillä.

Käytännön asioita

Ilmoittaudu Päivölän opistolle viimeistään viikkoa ennen viikonloppua.

Varusteet

Päivölän opistolla pidettäville leireille tarvitaan mukaan yöpymisvarusteet (myös lakanat), muut valmennuksen aikana tarvittavat henkilökohtaiset varusteet, muistiinpanovälineet ja matemaattiset välineet (myös harppi jne.). Taulukoita ei tarvita. Päivölässä on yleensä tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin saunamahdollisuus.

Saapuminen

Paras kulkutapa on juna, jolla pääsee Toijalan asemalle. Asemalta järjestetään henkilöautokyytejä opistolle. Kun ilmoittaudut viikonloppuun, kerro mihin aikaan junasi saapuu. Suunnittele myös, millä junalla lähdet pois — tätä kysytään viikonlopun aikana paluukyytiä varten. Emme suosittele yksittäisiä junia, koska kyytien järjestäminen on helpompaa jos matkustajat jakautuvat useisiin juniin. Vertaile junien hintoja, joissa on nykyään suuria eroja — jos pystyt ostamaan lipun ajoissa ja olet joustava matkustusajankohdan suhteen, voit säästää selvää rahaa.

Toinen mahdollinen kulkutapa on linja-auto. Lähin pysäkki on Uittamo th, jolta on parin kilometrin kävelymatka perille. Toki Päivölään voi tulla myös omalla autolla tai saada kyydin esim. vanhemmiltaan. Lisää saapumisohjeita on Päivölän kotisivuilla.

Valmennuksessa

Majoitus kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman pian saavuttuasi — käy hakemassa avain päärakennukselta, jonka tunnistat esim. ruokalasta. Jos saavut kovin myöhään (klo 21 jälkeen), ilmoita tästä Päivölään etukäteen, jotta päivystäjä tietää varautua. Ohjelma on yleensä isossa kivitalossa, joka ei siis ole sama kuin päärakennus. Ota kengät pois aulassa — talvisin kannattaa varautua villasukilla.

Valmennuksen tauoilla on hauska keskustella muiden kanssa ja pelata vaikka shakkia, mutta melutasossa pitäisi huomioida matematiikkalinjan opiskelijat. He asuvat kivitalossa ja heillä on omat aikataulunsa, joten valmennuksen tauon aikana voi olla oppitunti. Yöllä kivitalossa täytyy olla hiljaa.

Ohjelma alkaa perjantaina klo 18.30 ja päättyy sunnuntaina päiväkahvin aikaan, noin 13.45. Aamuisin on aamiainen klo 8 ja ohjelma alkaa sen jälkeen klo 9, iltaisin lopetellaan klo 21 aikaan. Välissä on ruokailutaukoja ja lauantaina yleensä sauna. Iltapalaksi on kivitalon keittiössä sämpylä, jonka voi syödä klo 21 alkaen. Sämpylöitä saa santsata vasta klo 22.30 alkaen, jotta kaikille riittää varmasti.

Opetus jaetaan resurssien mukaan aloitteleville valmennettaville suunnattuun alakerran opetukseen ja edistyneemmille tarkoitettuun yläkerran opetukseen. Tästä voi lukea yhden esimerkin valmennusviikonlopun aikataulusta.

Maksut

Laskut lähetetään annettuun laskutusosoitteeseen valmennuksen jälkeen. Jos laskua ei kuulu parin viikon kuluessa, ota yhteyttä Päivölään — on mahdollista, että se on mennyt vahingossa roskapostiin.