Valmennusviikonloput
Valmennusviikonloput ovat nimensä mukaisesti viikonlopun ajan kestäviä valmennustapahtumia. Ne ovat kaikille koululaisille avoimia ja suunnattu tasoltaan lukiolaisille ja taitavimmille yläkoululaisille. Ohjelmassa on opetusta kilpailumatematiikan eri osa-alueilta, tehtävänratkaisua ja harjoituskokeita innostavassa seurassa. Valmennusviikonloppuja on vuoden aikana kuusi, kolme keväisin ja kolme syksyisin. Valmennukseen osallistumisen voi aloittaa minä viikonloppuna tahansa. Seuraavan valmennusviikonlopun ajankohta löytyy aikataulusta.
Valmennusviikonlopun käytännön järjestelyistä on lisätietoa tuonnempana.
Valmennusviikonloppuun tulee ilmoittautua viimeistään viikkoa ennen sähköisen lomakkeen kautta.
Olympiajoukkueen valinta- ja valmennusviikko
Vajaan viikon mittaisen olympiajoukkueen valinta- ja valmennusviikon tavoitteena on valita Suomen edustusjoukkue kesän Kansainvälisiin Matematiikkaolympialaisiin. Leirin ohjelmassa on tiukkaa opiskelua ja haastavia valintakokeita (ks. erään vuoden aikataulu.)
Leiri järjestetään vuosittain huhti-toukokuussa Päivölän opistolla. Sinne kutsutaan valmennuksessa hyvin menestyneitä aktiivisia oppilaita, joiden matkakulut ja täysihoito katetaan. Myös muut kuin kutsutut ovat saaneet osallistua leirille omakustanteisesti.
Lue lisää leirin käytännön järjestelyistä alta.
Kesäleiri
Olympiajoukkueelle ja resurssien mukaan muille valmennuksessa menestyneimmille oppilaille järjestetään vuosittain kesäkuussa vajaan viikon mittainen kesäleiri. Leirin tavoitteena on ensisijaisesti harjoitella Kansainvälisiä Matematiikkaolympialaisia varten. Järjestämispaikka vaihtelee vuosittain — viime vuosina se on järjestetty muun muassa Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Osallistujien matka- ja täysihoitokulut maksetaan valmennusjaoston toimesta.
Tanskan leiri
Pohjoismaiden edustajat leireilevät juuri ennen Kansainvälisiä Matematiikkaolympialaisia Sorøssa, Tanskassa. Vajaan viikon mittaiseen leiriin mahtuu ahkeraa harjoittelua ja muihin pohjoismaalaisiin kilpailijoihin tutustumista. Valmennusjaosto maksaa Suomen osallistujien matkat leiripaikalle sekä siellä täysihoidon.
Leirin yhteydessä järjestetään myös Viking Battle-kilpailu eri maiden joukkueiden välillä.
Käytännön asioita
Ilmoittaudu Päivölän opistolle viimeistään viikkoa ennen viikonloppua.
Varusteet
Päivölän opistolla pidettäville leireille tarvitaan mukaan yöpymisvarusteet (myös lakanat), muut valmennuksen aikana tarvittavat henkilökohtaiset varusteet, muistiinpanovälineet ja matemaattiset välineet (myös harppi jne.). Taulukoita ei tarvita. Päivölässä on yleensä tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin saunamahdollisuus.
Saapuminen
Paras kulkutapa on juna, jolla pääsee Toijalan asemalle. Asemalta järjestetään henkilöautokyytejä opistolle. Kun ilmoittaudut viikonloppuun, kerro mihin aikaan junasi saapuu. Suunnittele myös, millä junalla lähdet pois — tätä kysytään viikonlopun aikana paluukyytiä varten. Emme suosittele yksittäisiä junia, koska kyytien järjestäminen on helpompaa jos matkustajat jakautuvat useisiin juniin. Vertaile junien hintoja, joissa on nykyään suuria eroja — jos pystyt ostamaan lipun ajoissa ja olet joustava matkustusajankohdan suhteen, voit säästää selvää rahaa.
Toinen mahdollinen kulkutapa on linja-auto. Lähin pysäkki on Uittamo th, jolta on parin kilometrin kävelymatka perille. Toki Päivölään voi tulla myös omalla autolla tai saada kyydin esim. vanhemmiltaan. Lisää saapumisohjeita on Päivölän kotisivuilla.
Valmennuksessa
Majoitus kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman pian saavuttuasi — käy hakemassa avain päärakennukselta, jonka tunnistat esim. ruokalasta. Jos saavut kovin myöhään (klo 21 jälkeen), ilmoita tästä Päivölään etukäteen, jotta päivystäjä tietää varautua. Ohjelma on yleensä isossa kivitalossa, joka ei siis ole sama kuin päärakennus. Ota kengät pois aulassa — talvisin kannattaa varautua villasukilla.
Valmennuksen tauoilla on hauska keskustella muiden kanssa ja pelata vaikka shakkia, mutta melutasossa pitäisi huomioida matematiikkalinjan opiskelijat. He asuvat kivitalossa ja heillä on omat aikataulunsa, joten valmennuksen tauon aikana voi olla oppitunti. Yöllä kivitalossa täytyy olla hiljaa.
Ohjelma alkaa perjantaina klo 18.30 ja päättyy sunnuntaina päiväkahvin aikaan, noin 13.45. Aamuisin on aamiainen klo 8 ja ohjelma alkaa sen jälkeen klo 9, iltaisin lopetellaan klo 21 aikaan. Välissä on ruokailutaukoja ja lauantaina yleensä sauna. Iltapalaksi on kivitalon keittiössä sämpylä, jonka voi syödä klo 21 alkaen. Sämpylöitä saa santsata vasta klo 22.30 alkaen, jotta kaikille riittää varmasti.
Opetus jaetaan resurssien mukaan aloitteleville valmennettaville suunnattuun alakerran opetukseen ja edistyneemmille tarkoitettuun yläkerran opetukseen. Tästä voi lukea yhden esimerkin valmennusviikonlopun aikataulusta.
Maksut
Laskut lähetetään annettuun laskutusosoitteeseen valmennuksen jälkeen. Jos laskua ei kuulu parin viikon kuluessa, ota yhteyttä Päivölään — on mahdollista, että se on mennyt vahingossa roskapostiin.