Åbo Akademis matteakademi

Matteakademin är på paus tills vidare. Under tiden kan du läsa ÅA-matematikens grundkurser via ÅAs öppna universitet.

Välkommen till vår svenskspråkiga matematikklubb, just du som går i åk 7-9 eller gymnasiet! Du som bor i närheten av Åbo får väldigt gärna delta på plats Åbo Akademis utrymmen i Aurum! Du som går i gymnasiet kan också delta via Discord, och då spelar det förstås ingen roll var du bor.

I matteakademin får du bekanta dig med olika områden av matematikens fantastiska värld. Vi erbjuder roligt mattepyssel åt dig, som vill ha mera och annorlunda matematik än det som undervisas i skolan. Samtidigt kommer du i kontakt med andra matematikintresserade!

Uppgifterna kräver inte så mycket förkunskaper, utan de handlar mera om logiskt tänkande och kreativ problemlösning. Nyfikenhet och vilja att fundera på matematiska problem är alltså viktigare än att du kan allt från förut. Det finns allt från ganska lätta till mycket utmanande uppgifter att välja bland. Matteakademin ger bra träning för den som vill delta i olika matematiktävlingar, men det går lika bra att vara med utan att tävla, bara för att matematik är så roligt!

Här finns en artikel där du också kan bekanta dig med klubben. Kanske du är intresserad av några exempel på hurudant jobb man kan få om man har studerat matematik?

Schema:

Mikael Kurula, mkurula(AT)abo.fi, 046 921 6792

Matteakademin ordnas av matematiken vid Åbo Akademi, i samarbete med Finlands matematiska förening, Harppi-projektet och MAOL.

ÅAs logo         Harppis logo          MAOLs logo