Tampereen yliopiston matematiikkakerho

Vuosina 2021-2023 järjestettiin hankerahoituksella paikallisia matematiikkakerhoja. Tämä hankerahoitus on loppunut.


Moro!

Tampereen yliopisto järjestää vuonna 2021 yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnatun matematiikkakerhon.

Kerho on tarkoitettu nuorille, jotka haluavat

  • perehtyä matematiikan lumoavaan maailmaan laajemmalti, kuin mikä koulussa on mahdollista
  • ratkoa kiehtovia ja haastavia tehtäviä sekä
  • tutustua muihin matematiikasta kiinnostuneisiin nuoriin.

Tapaamisissa tutustutaan erilaisiin matematiikan osa-alueisiin ja ratkotaan monentasoisia tehtäviä. Aiheet eivät vaadi paljoa esitietoja, joten ei ole oleellista väliä, oletko seitsemännellä luokalla vai lukion abi – jokaiselle löytyy jotakin. Tärkeintä on kiinnostus ongelmanratkaisuun, asioiden pohtimiseen, ja halu kehittää itseään. Kerho antaa myös hyvää valmennusta matematiikkakilpailuihin, mikäli niihin osallistuminen kiinnostaa.

Syksyllä kerho kokoontuu 15.9. alkaen keskiviikkoisin kahden viikon välein klo 17-19. Viimeinen kokoontuminen on siis 8.12. Tapaamiset järjestetään Tampereen yliopiston tiloissa, joissa pyrimme noudattamaan korona-ajan rajoituksia ja suosituksia. Osallistujille lähetetään tarkempaa tietoa sähköpostitse, ilmoittautua voit tällä lomakkeella. Kerhotoimintaan voi lähteä mukaan myöhemminkin eikä haittaa, vaikkei joka kerralle pääsisikään osallistumaan.

Kerhon vetäjänä toimii Tampereen yliopistolla Reijo Jaakkola (mailto:reijo.jaakkola(at)tuni.fi). Kerho järjestetään yhteistyössä Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaoston ja MAOLin kanssa.

Tervetuloa mukaan!

Tampereen Yliopisto Opetushallitus rahoittaa hanketta MAOL LUMA-keskus Suomi