Moro!

Tampereen yliopisto järjestää vuonna 2021 yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnatun matematiikkakerhon.

Kerho on tarkoitettu nuorille, jotka haluavat

  • perehtyä matematiikan lumoavaan maailmaan laajemmalti, kuin mikä koulussa on mahdollista
  • ratkoa kiehtovia ja haastavia tehtäviä sekä
  • tutustua muihin matematiikasta kiinnostuneisiin nuoriin.

Tapaamisissa tutustutaan erilaisiin matematiikan osa-alueisiin ja ratkotaan monentasoisia tehtäviä. Aiheet eivät vaadi paljoa esitietoja, joten ei ole oleellista väliä, oletko seitsemännellä luokalla vai lukion abi – jokaiselle löytyy jotakin. Tärkeintä on kiinnostus ongelmanratkaisuun, asioiden pohtimiseen, ja halu kehittää itseään. Kerho antaa myös hyvää valmennusta matematiikkakilpailuihin, mikäli niihin osallistuminen kiinnostaa.

Keväällä kerho kokoontuu 31.3. alkaen keskiviikkoisin kahden viikon välein parittomilla viikoilla klo 17–19. Viimeinen kokoontuminen on koulun juuri loputtua 9.6.; pandemian takia tapaamiset ovat keväällä etänä Zoomissa. Linkki Zoomiin lähetetään sähköpostitse ilmoittautuneille, ilmoittautua voit tällä lomakkeella. Ensimmäisen kerran aiheena on väritysten hyödyntäminen laatoitustehtävissä. Kerhotoimintaan voi lähteä mukaan myöhemminkin eikä haittaa, vaikkei joka kerralle pääsisikään osallistumaan.

Kerhon vetäjänä toimii Tampereen yliopistolla Reijo Jaakkola (reijo.jaakkola(at)tuni.fi). Kerho järjestetään yhteistyössä Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaoston ja MAOLin kanssa.

Tervetuloa mukaan!

Tampereen Yliopisto Opetushallitus rahoittaa hanketta MAOL LUMA-keskus Suomi